Datlikook
Jõulupeol võlus Ülle kõiki imemaitsva datlikoogiga.
Mulle jäi meelde tõik, et datleid tuleb koogitegemisel keeta.
Ja täna, puhtjuhuslikult, jäi mulle silma datlikoogi retsept, kus datleid tuleb keeta. Allikas: Saiad, pirukad, koogid.
Äkki on sama?
Datlikook
200gr kivideta datleid
150-200gr suhkrut
1 1/2 klaasi vett
2 tl vanillsuhkrut
200gr margariini
2 muna
300gr jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Vormi määrimiseks võid, riivsaia.
Datlid keedetakse vee ja suhkruga pehmeks (paksuks võideks). Margariin vahustatakse, lisatakse ükshaaval munad, vanillsuhkur, jahutatud datlipüree ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen pannakse ettevalmistatud koogivormi (rõngasvormi) ja küpsetatakse mõõdukas kuumuses 50-60 minutit.
Täna ma seda kooki teha ei proovinud. Esiteks polnud datleid ja teiseks küpsetasin hoopis piparkooke ja pohlamoosiga piparkoogimuffineid.
8 Comments:
See on sama retsept. Mina ei vahusta margariini. Kui datlid poolpehmeks keedetud, tõstan poti tulelt, lasen natuke jahtuda,lisan kõigepealt margariini, siis munad ja jahu. Segan otse potis miksriga. Ahjaa, küpsetuspulbri segan enne kuivalt jahuga.
Heda küpsetamist!
Lisaks veel, et tuleb osta tingimata kivideta datleid. Neid müüakse väiksetes pakkides ja pakile on peale kirjutatud kivideta datlid.
Kas Sa oled käsitööõpetaja? Äkki siis hakkad mulle blogi puhul appi ;)
Ei ole käsitööõpetaja:)
Erivajadustega laste õpetaja olen;)
kas sa piparkoogitaigna tegid ise?
Jah, piparkoogitaigna retsept on eelmise aasta novembri või detsembrikuu postides.
Õhtupoole panen retseptide alla.
ma siis uurin asja
Panin sõna alla lingina ja kõrvaltulpa retseptidesse. Aga see tainas on üsna mahe. Ja piimavaba:)
Postita kommentaar
<< Home