kolmapäev, detsember 06, 2006

Datlikook

Jõulupeol võlus Ülle kõiki imemaitsva datlikoogiga. Mulle jäi meelde tõik, et datleid tuleb koogitegemisel keeta. Ja täna, puhtjuhuslikult, jäi mulle silma datlikoogi retsept, kus datleid tuleb keeta. Allikas: Saiad, pirukad, koogid. Äkki on sama? Datlikook 200gr kivideta datleid 150-200gr suhkrut 1 1/2 klaasi vett 2 tl vanillsuhkrut 200gr margariini 2 muna 300gr jahu 2 tl küpsetuspulbrit Vormi määrimiseks võid, riivsaia. Datlid keedetakse vee ja suhkruga pehmeks (paksuks võideks). Margariin vahustatakse, lisatakse ükshaaval munad, vanillsuhkur, jahutatud datlipüree ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen pannakse ettevalmistatud koogivormi (rõngasvormi) ja küpsetatakse mõõdukas kuumuses 50-60 minutit. Täna ma seda kooki teha ei proovinud. Esiteks polnud datleid ja teiseks küpsetasin hoopis piparkooke ja pohlamoosiga piparkoogimuffineid.

8 Comments:

Blogger Ülle<ütles...>

See on sama retsept. Mina ei vahusta margariini. Kui datlid poolpehmeks keedetud, tõstan poti tulelt, lasen natuke jahtuda,lisan kõigepealt margariini, siis munad ja jahu. Segan otse potis miksriga. Ahjaa, küpsetuspulbri segan enne kuivalt jahuga.
Heda küpsetamist!

12/07/2006 03:51:00 PM  
Blogger Ülle<ütles...>

Lisaks veel, et tuleb osta tingimata kivideta datleid. Neid müüakse väiksetes pakkides ja pakile on peale kirjutatud kivideta datlid.

12/07/2006 03:53:00 PM  
Blogger Egater<ütles...>

Kas Sa oled käsitööõpetaja? Äkki siis hakkad mulle blogi puhul appi ;)

12/08/2006 01:19:00 PM  
Blogger Heidi<ütles...>

Ei ole käsitööõpetaja:)
Erivajadustega laste õpetaja olen;)

12/08/2006 02:41:00 PM  
Anonymous Anonüümne<ütles...>

kas sa piparkoogitaigna tegid ise?

12/09/2006 08:05:00 AM  
Blogger Heidi<ütles...>

Jah, piparkoogitaigna retsept on eelmise aasta novembri või detsembrikuu postides.
Õhtupoole panen retseptide alla.

12/09/2006 10:39:00 AM  
Anonymous Anonüümne<ütles...>

ma siis uurin asja

12/09/2006 06:45:00 PM  
Blogger Heidi<ütles...>

Panin sõna alla lingina ja kõrvaltulpa retseptidesse. Aga see tainas on üsna mahe. Ja piimavaba:)

12/09/2006 07:31:00 PM  

Postita kommentaar

<< Home

Be Creative in January!