Kõrvitsakoogid
Tegelikult on originaalretsepti pealkiri "Vaarikakoogid" ja algretsept pärineb Pereköögi 3/2004 vihikust. Vaarikakoogid on Rootsis väga populaarsed ja neid sobib ka külmutada.
Mina asendasin vaarikamoosi kodus olnud kõrvitsa-ebaküdooniamoosiga ja jätsin vaniljesuhkru ära. Samuti tegin ma ettenähtud 20 tüki asemel 12 tükki ehk koogid said siis paksemad. Aga olid ikka väga head, nii, et alla 2kordse koguse teha ei maksa;)
Kõrvitsakoogid sobivad piima-ja munaallergikule.
Kõrvitsakoogid
200gr margariini + õli (ehk siis toasooja võid)
1 dl suhkrut
(1sl vaniljesuhkrut - jätsin ära)
1 tl küpsetuspulbrit
4 dl nisujahu
1 dl kõrvitsamoosi (paksemat vaarikamoosi)
paberist muffinivorme
Vahusta rasvaine suhkruga ühtlaseks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbriga ning sega vahu hulka. Vormi tainas pikaks rulliks, keera toidukilesse ja pane tunniks külmkappi. Lõika rull 20ks enam-vähem ühesuuruseks tükiks ning pane need muffinivormidesse. Vajuta pöidlaga igasse tainapalli väike süvend ning tõsta sellesse 1 tl moosi. Küpseta ahjus 175kraadi juures 12-15 minutit.
4 Comments:
Ilusat nimepäeva!
Oi aitäh!
Hehh, vat me oleme kohe täitsa kõrvitsalainel :D
Ei tea, millest see küll tuleb...
Postita kommentaar
<< Home