pühapäev, september 17, 2006

Ebaküdooniahoidised

Ebaküdoonia-kibuvitsamarjakompott 500 gr ebaküdooniavilju, 500 gr kibuvitsamarju, 1 l vett, 500 gr suhkrut Veest ja suhkrust keeda siirup. Ebaküdoonia puhasta seemnetest, lõika ratasteks, mida keeda siirupis 5-7 minutit. Segu tõsta purkidesse, lisa poolitatud, seemnetest puhastatud ja hästi pestus kibuvitsamarjad ning kuumuta purke veel 10 minutit 80kraadi juures. Kaanetatakse õhukindlalt. Ebaküdoonia-kõrvitsamoos (3,5 l) 1 l tükeldatud ebaküdooniaid, 2 l tükeldatud kõrvitsaid, 0.5l vett, 2-2,5 kg suhkrut, vajadusel rohkem. Pese ja lõika ebaküdooniad väikesteks tükkideks. Koori ja tükelda ka kõrvitsad. Pane mõlemad koos veega potti, lase keema tõusta ning tasasel tulel 10 minutit keeda. Lisa suhkur ja keeda segades veel 10-15 minutit, kuni kõrvitsatükid on pehmed ja läbipaistvad. Riisu vaht ja vala moos kuumalt steriliseeritud purkidesse, sule õhukindlalt. Ebaküdooniakeedis 1 kg (1 1/2l)puhastatud ja tükeldatud ebaküdoonia vilju, 1 kl vett, 5kl (1kg) suhkrut Keeda kõigepealt siirup suhkrust ja veest. Siis riisu siirupilt vaht, lase jahtuda. Jahtunud siirupisse tõsta viljad ja lase aeglaselt keema tõusta. Keeda mitte rohkem kui 25-30 minutit. Allikas: erinevad hoidiste raamatud.
Be Creative in January!