neljapäev, mai 25, 2006

Fetajuustusarved

Pärmi-muretaigen: 7 1/2 dl jahu (panen pisut rohkem) 200 gr võid 35 gr pärmi 1/2 tl soola 2 1/2 dl piima 1/2 tl suhkrut Mõõda jahu kaussi, tükelda selle peale või ning haki noaga purutaoliseks massiks. Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa leige piim ja maitseks soola. Kalla jahu-võisegu hulka ning sega ühtlaseks taignaks. (võib teha õli-marg segu ja veega ning kasutada nt pitsapõhjaks) Jaga taigen kolmeks osaks ja rulli igaüks neist 30cm läbimõõduga ringiks. Lõika ringid 8ks sektoriks. Peenesta 250 gr fetajuustu ning sega 2 sl värske (või 1/2 tl kuivatatud) basiilikuga. Pane igale taignatükile teelusikatäis juustusegu ja keera laiemast otsast rulli. Tõsta pannile, lase 15-20 minutit kerkida ning määri munaga. Küpseta 225kraadi juures 12-15 minutit.
Be Creative in January!