teisipäev, märts 21, 2006

Ploomikook

Nagu enamasti, piimavaba retsept. Ploomikook: 250gr piimavaba rasvainet (mina panin u 200 Rama Oliviot ja 50gr õli), 250gr suhkrut, 5 muna, 250gr jahu, 2tl küpsetuspulbrit Rasvaine vahustada suhkruga, lisada edasi vahustades ükshaaval munad, viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen pannakse õliga määritud ja riivsaia või mannaga ülepuistatud koogivormi. U 500gr kivideta ploome poolitatakse ja laotakse taignale. Peale sõelutakse 1-2spl tuhksuhkrut. Võib riputada peale ka pisut ribastatud mandleid. Küpsetatakse keskmise kuumusega (180-225 kraadi) ahjus 30-35 minutit.

4 Comments:

Anonymous Anonüümne<ütles...>

Kas sul on piimaga mingi kana kitkuda? Piim on muidu igati tähelepanuväärne ja tore toiduaine ju.

3/23/2006 08:04:00 PM  
Blogger Heidi<ütles...>

Minul ei ole piima vastu midagi, aga piimale ei meeldi minu noorem poeg Kaarup.
Mina ei meeldi jälle näiteks kartulile. :P

3/24/2006 01:18:00 PM  
Anonymous Anonüümne<ütles...>

Pole viga, mina ei saanud ka väikesest peast piimaga läbi. Metsik allergia oli. Nüüd aga on kõikvõimalikud piimatooted mu konkurentsitud lemmikud. Niiet lootust on.

3/24/2006 11:11:00 PM  
Blogger Heidi<ütles...>

Väga hea! Pean siis pöialt, et meil läheks samamoodi.

3/25/2006 11:50:00 AM  

Postita kommentaar

<< Home

Be Creative in January!