Ploomikook
Nagu enamasti, piimavaba retsept.
Ploomikook:
250gr piimavaba rasvainet (mina panin u 200 Rama Oliviot ja 50gr õli),
250gr suhkrut,
5 muna,
250gr jahu,
2tl küpsetuspulbrit
Rasvaine vahustada suhkruga, lisada edasi vahustades ükshaaval munad, viimasena küpsetuspulbriga segatud jahu.
Taigen pannakse õliga määritud ja riivsaia või mannaga ülepuistatud koogivormi.
U 500gr kivideta ploome poolitatakse ja laotakse taignale. Peale sõelutakse 1-2spl tuhksuhkrut. Võib riputada peale ka pisut ribastatud mandleid.
Küpsetatakse keskmise kuumusega (180-225 kraadi) ahjus 30-35 minutit.
4 Comments:
Kas sul on piimaga mingi kana kitkuda? Piim on muidu igati tähelepanuväärne ja tore toiduaine ju.
Minul ei ole piima vastu midagi, aga piimale ei meeldi minu noorem poeg Kaarup.
Mina ei meeldi jälle näiteks kartulile. :P
Pole viga, mina ei saanud ka väikesest peast piimaga läbi. Metsik allergia oli. Nüüd aga on kõikvõimalikud piimatooted mu konkurentsitud lemmikud. Niiet lootust on.
Väga hea! Pean siis pöialt, et meil läheks samamoodi.
Postita kommentaar
<< Home