laupäev, detsember 03, 2005

Pohlanaps

Praegu on paras aeg jõuludeks tehtud pohlanaps ära kurnata. Teen teda sügisel, siis kui pohlad valmis saavad. Võtan võrdses koguses pohli, suhkrut ja viina. Panen hästi sulguvasse pudelisse või purki ja lasen paar kuud pimedas seista. Aeg-ajalt peab loksutama, et suhkur ilusasti ära sulaks, kui loksutada ei viitsi, võib kasutada tükksuhkrut. See sulab ühtlasemalt. Paar nädalat enne joomist kurnan napsu ümber, siis ta settib ja selgib veel pisut enne igaviku teele asumist:) Sel suvel tegin napsu ka vaarikatega. Tuli väga hea. Suve meenutava joogi saab siis, kui panna igasugu suvemarju segiläbi. Alustad maasikatest, kui vaarikad valmis saavad, lisad neid. Mustikate ja sõstarde ajal pistad needki samasse purki. Mustsõstra lisamisega tasub tagasihoidlik olla, annab tugeva ja domineeriva maitse. Iga marjaliigi lisamise järel tuleb purki panna kaaluliselt samapalju suhkrut ja viina. Jürgen käis kunagi ühe suhteliselt tuntud meesterahva enoloogialoengutes. Lektor ütles, et ootamatute külaliste jaoks tasub kodus hoida üht teatud konjakiessentsi ja viina. Kokkusegatuna petvat enamuse joojatest ära:)

2 Comments:

Anonymous Anonüümne<ütles...>

Aga mis saab välja kurnatud marjadest?

12/16/2005 01:00:00 AM  
Blogger Heidi<ütles...>

Väljakurnatud marjad võivad täiskasvanud ära süüa. Mulle maitsevad:)
Eriti jõhvikad.
Võib ka koos vahukoore või jäätisega täiskasvanutele serveerida.

12/16/2005 04:17:00 PM  

Postita kommentaar

<< Home

Be Creative in January!