Piparkoogid
Tegin täna advendiaja alguse puhul piparkooke. Piparkoogitainas peaks küll öö otsa laagerduma, kuid ma tegin ennelõunal taigna valmis ja õhtul küpsetasin. Kaarupi pärast tegin piimavaba taigna.
Mugandasin üht retsepti, või asendasin õliga ja maitseaineid panin vähem. Põhimõtteliselt võib muna asemel kasutada ka 1dl õuna- või banaanipüreed.
1,5 dl siirupit
1 dl suhkrut (panin natuke rohkem, sest osa panin fariin-, osa muscovado suhkrut)
0,75 tl kardemoni
1 tl ingverit
1 tl kaneeli
1 tl soodat
100 gr õli
1 muna
6 dl jahu
Sega siirup, suhkur ja maitseained potis ning aja keema. Tõsta pott tulelt ja lisa sooda. Mõne aja pärast lisa õli, muna, jahu. Lase taignal külmkapis seista, soovitavalt järgmise päevani.
Küpsetada 200 kraadi juures 10 minutit.
Minu elu parimad piparkoogid on teinud minu õde. Ema retseptiraamatu järgi, isekeedetud siirupist, kergelt hapuka maitsega.
2 Comments:
No ja kus on pildid jupp-jupilt kasvavast lapilisest voodikattest, ah? :) Iga komm nii kulinaarne, et õhtul ei tasu lugedagi :D
:D
Ma ei saa ju pilti panna, tulevane omanik võib näha:)
Postita kommentaar
<< Home