laupäev, november 19, 2005

Kapsad

Kuidas teha ahjukapsaid? Mina teen nii: Ostan Pjotri käest turult 2 kilo värsket hapukapsast. Vahel ostan ka Kuusiku talu omi. Siis Oskarist sea kõhualust pekiga liha. Lähen koju. Panen gaasiahju sisse. Vanasti tegin puuahjus malmpotiga, aga nüüdseks on ahju usaldusväärsus kõrge ea tõttu langenud... Lõikan liha viiludeks. Pesen ära kaks peotäit odrakruupe. Laon klaasvormi põhja kapsast, siis lihaviilud, soola, suhkrut, siis jälle kapsast, sekka odrakruupe. Kui kõik on vormis, valan vett, niipalju, et kapsas oleks enamasti kaetud. Siis kaan peale ja ahju. Küpseb paar tundi. Kui valmis, siis võib maitse järgi suhkrut või soola lisaks panna. Kuidas teed ahjukapsaid sina?

3 Comments:

Blogger Heidi<ütles...>

Mina teen samamoodi:)

11/23/2005 10:51:00 PM  
Blogger Elsa<ütles...>

Kas Pjotr on see aktiivne vene aktsendiga müüja, kes hapukapsaid, kurke, tilli jms müüb Tartu avaturul? ;)

11/28/2005 12:34:00 AM  
Blogger Heidi<ütles...>

Seesama. Talvel müüb ta vanas turuhoones, mesindusleti lähedal. Tal on vist enamus stammkunded, ju kapsad maitsevad:)

11/28/2005 02:35:00 PM  

Postita kommentaar

<< Home

Be Creative in January!